Prečo mäso z Biofarmy Turie?
Naše mäso z Biofarmy Turie, pochádza z mladých plemených býkov a jalovíc konkrétnych mäsových plemien Limousine, Salers, Angus, Simental a ich krížencov . Dobytok sa od apríla, do konca októbra pasie na okolitých SLOVENSKÝCH nepoškvrnených a čisto prírodných lúkach a pasienkoch.
Počas zimy a obdobia telenia sú v nových priestranných a moderných maštaliach kde spásajú to čo sme im nazbierali.
ZAPAMÄTAJTE SI, že naše zvieratá kŕmime výlučne prirodzenými krmivami z vlastnej produkcie, čo má zásadný vplyv na kvalitu života zvierat a nýsledne aj na zdravie a kvalitu nášho mäsa !!
SME ABSOLÚTNI ODPORCI : preventívneho užívania antibiotík, hormónov, mäsokostnej múčky, geneticky modifikovaných surovín a iných pochybných "materiálov" !!!
Túto záruku však rozhodne nemáte, ak sa rozhodnete pre mäso z Južnej Ameriky , či nej vzdialenej destinácie, kde okrem dlhej cesty, je dovolené používať väčšinu z toho, čo je u nás "tabu", nevraviac o chemickej stabilizácií mäsa pred jeho expedíciou na "cestu okolo sveta".....preto je také krásne červené a aj po 3 mesiacoch cesty či už je ale zdravé to posúdiť musí káždy sám
U nás porážame a rozrábame len zdravý hovädzí dobytok, ktorý je pod prísnym veterinárnym dohľadom. Porážka aj rozrábka sa realizuje v nových, vlastných výrobných priestoroch, bez stresujúcej nakládky, dlhého prevozu a vykládky v cudzom prostredí a cudzími ľuďmi. O naše zvieratá sa staráme s láskou, dôverne ich poznáme a tým celý proces prebieha v pokojnej atmosfére.
Preto u nás spracovávame maximálne 1-2kusy denne a 5-7 týždenne.
Kvalitné čerstvé, ako i vyzreté mäso, pod značkou Biofarma Turie distribuujeme na regionálny gastro nomický, ako aj maloobchodný trh. Naše mäso spracováva kvalitný mäsiar Marián Hajro s bohatými skúsenosťami z Francúszka či Írska. Mäso sa po rozrobení na štvrte vychladí v novom modernom chladiacom boxe po dobu minimálne 24hodín, následne sa rozrába na kuchynskú úpravu , prípadne plátky či kocky v novej klimatizovanej rozrábkarni.Takto spracované mäso je odblanené , bez tukového krytia a pripravené na priame kuchynské spracovanie podľa zákazníkovej objednávky.
Rozvoz mäsa realizujeme vlastným chladiacim dodávkovým automobilom priamo ku zákazníkom.
O naše zvieratá sa staráme s láskou, dôverne ich poznáme a tým zabezpečiť, že celý proces prebieha v pokojnej , bezstresovej atmosfére.
V prípade záujmu nás kontaktujte mailom či telefonicky. Ak máte záujem o pravidelné dodávky , radi sa s Vami stretneme osobne a preberieme všetky potrebné detaily a Vaše priania.